Marketing Tervezési Tanfolyam

“Majd holnap/majd a jövő héten elkezdek foglalkozni az üzlettel, bedobunk pár hirdetést…de most nincs rá időm, meg energiám (és hangulatom sem)”

A halogatás a vállalkozás, az üzlet egyik fő ellensége. Ön ne essen ebbe a hibába!

Lehet, hogy könnyebb kitérni a teendők elől.
Lehet, hogy kifogást könnyebb találni, mint megoldást.

Ha Önnek céljai vannak az életben és saját kezébe akarja venni sorsát, akkor a kifogások keresése és a halogatás nem Önnek való!

Csodavárás helyett tervezett vevőszerzés

Elkészítettünk egy intenzív, 15 napos marketing tervezési tanfolyamot, amely megmutatja, hogy gondoskodhat ügyesen a vevőszerzésről – emellett segít száműzni üzletéből a kiszámíthatatlan, követhetetlen akciózást.

Ha jelentkezik erre az INGYENES marketing tanfolyamra, akkor a következő 15 napban minden nap küldünk Önnek egy-egy marketing tervezési leckét.

Itt nem elméleti okoskodást, hanem gyakorlatias, azonnal használható tudást kap!

Kinek ajánljuk a Marketing Tervezési tanfolyamot?

1. Elsősorban azoknak a vállalkozóknak, akik meg akarnak szabadulni a nyomasztó kérdéstől: „Te jóóóó ég, most honnan szerzek új vevőket?”
2. Azoknak a vállalkozóknak, akik meg akarnak szabadulni az állandó kapkodástól.
3. Azoknak, akik nem úgy képzelik a vállalkozást, hogy egész nap össze-vissza rohangálnak, mint egy fejetlen csirke.

A Marketing Tervezési Tanfolyam megmutat olyan elveket és konkrét módszereket, amelyekkel ráncba szedheti vállalkozása vevőszerző tevékenységét és tervezetté teheti marketingjét.

Mi van az egyes leckékben?

1. Marketing tervezési elvek
2. Konkrét, megvalósítható marketing ötletek
3. Gyakorlati feladatok, amelyek segítenek a gyakorlatba átültetni a tanultakat
4. Letölthető segédanyagok
5. Segítség a gyakorlati megvalósításhoz

A Marketing Tervezési Tanfolyam megmutatja Önnek, hogyan gondoskodhat arról, hogy az új vevők folyamatosan érkezzenek és a régi vevők újra vásároljanak. Mit gondol, nem lenne nagyszerű érzés ilyen vállalkozásban dolgozni?

JELENTKEZZEN a Marketing Tervezési Tanfolyamra!

Jelentkezzen most és tanulja meg, hogyan gondoskodhat arról, hogy az új vevők folyamatosan érkezzenek és a régi vevők újra vásároljanak.

ingyenes MARKETING TERVEZÉSI TANFOLYAM
Vezetéknév:
Keresztnév: *
E-mail cím: *

FONTOS: a Marketing Tervezési Tanfolyammal sokat dolgoztunk és szeretnénk azokhoz a vállalkozókhoz eljuttani, akiknek valóban szüksége van rá – ezért a komolytalan nevekkel indított feliratkozásokat töröljük.

Unalmas jogi szöveg: A MarketingTanfolyam.hu weboldalán indított önkéntes feliratkozás a feliratkozási feltételek elfogadását is jelenti egyben. Az e-mail tanfolyamokra való jelentkezéssel egyidejűleg hozzájárulását adja, hogy ettől a weboldaltól (esetlegesen akár reklámot is tartalmazó) elektronikus levelet fogadjon, valamint kijelenti, hogy az Ön által megadott e-mail cím céges használatú. A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek nem adjuk át. A feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Marketing cikkek gyakorlatias vállalkozóknak

Öntözze meg cukorsziruppal marketingjét!

Bármerre nézünk, szinte mindenhol ilyen reklámokkal ostromolják a gyanútlan vevő-jelölteket: vegye meg cégünk legújabb mütyürjét, mert kétszer több benne a fluorid és háromszor több koenzimet tartalmaz, mint a többi mütyür!

A vállalkozók egyik nagy problémája, hogy olyan marketing kampányokat futtatnak, amelyek NEM A LÉNYEGRŐL beszélnek. Unalmas felsorolásokkal és közhelyekkel telezsúfolt hirdetésekkel próbálnak mindenkit rávenni arra, hogy vásároljanak tőlük. Jó ez, Nem! Lehet ezt jól csinálni? Igen!
» Tovább a teljes cikkhez

Kik viszik haza a legnagyobb profitot?

Ön is nagyon jól tudja, hogy sosem a ‘futottak még’-cégek vezetői viszik haza a legnagyobb profitot. A pénzt azok a cégvezetők viszik haza, akik:
- az üzletükről nyitottan gondolkodnak
- új szemszögből képesek gondolni a piacukra
- nemcsak megtanulják, hogyan kell jól marketingezni, de meg is teszik!

A sikeres kisvállalkozók mindig leszűkítik a fókuszukat és csak arra koncentrálnak, hogy a kiszemelt piacnak hatékonyan értékesítsenek. Ez a magatartás vezeti a sikeres kisvállalkozókat a dobogó legfelső fokára. Ön szerint érdemes lemásolni ezt?
» Tovább a teljes cikkhez

A legnagyobb különbség a sikeres és az 1-2 év alatt csődbe menő vállalkozások között

Ön is gondolkodott már azon, hogy melyik az a pont, mi a legnagyobb különbség a sikeres és a csődbe menő vállalkozások között?

Elsőként a jobb anyagi helyzet, a jobb kapcsolatok vagy a nagyobb szerencse szokott eszébe jutni?

Én azt mondom, hogy az esetek legnagyobb részében nem ezek jelentik a legnagyobb különbséget a sikeres és a gyorsan csődbe menő vállalkozások között. Nem az anyagi lehetőségek, nem a kapcsolatok és nem a szerencse.

A magyar kisvállalkozásoknak a [...]
» Tovább a teljes cikkhez

A tervezett marketing hatalma

Biztosan Önt is foglalkoztatta a gondolat, hogyan tudják megoldani az irigyelt vállalkozók, hogy nem stresszesek, emellett van pénzük és idejük egyszerre.

A megoldás: vállalkozására úgy kell tekinteni, mint egy rendszerre – és ennek megfelelően kell működtetni. Minden vállalkozás dinamikus rendszer, mivel [...]
» Tovább a teljes cikkhez

Egy alapvetően téves elképzelés, ami 100-ból legalább 95 hazai kisvállalkozót megfoszt a fejlődéstől

A leggyakoribb kérdés, amit a vállalkozó feltesz magának vagy marketing menedzserének: Hogyan tudnánk mindenkihez eljuttatni a cég marketing üzenetét?

Ez a kérdés csak elsőre tűnik jó kérdésnek!
Pedig ez egy rossz kérdés. A rossz kérdés rossz választ szül.

Azoknak a cégeknek, akik mindenkinek el akarnak adni, rengeteg [...]
» Tovább a teljes cikkhez

Ön fúrót vagy lyukat árul?

Képzelje el a helyzetet: Önnek barkácsboltja van, ahova bejön egy potenciális vásárló és tanácsot kér Öntől:
- Szeretnék egy képet felrakni a falra, tud segíteni?

Ha Ön így válaszolna erre a kérdésre: “Persze, van itt ez a fúró, ami….”, akkor valószínűleg pár perc érdektelen párbeszéd után már köszönhetne is el (a pénzétől). Mi ebben a hiba?

» Tovább a teljes cikkhez

Mit jelent hatékonyan értékesíteni?

Hatékonyan értékesíteni annyit tesz, mint jó vevőknek, jó áron, alacsony költséggel értékesíteni. Ez az Ön célja is.

Nagyon fontos, hogy ‘jó áron értékesíteni’ semmiképpen sem egyenlő azzal, hogy Önnek a legalacsonyabb áron kell adnia a kínálatát.

Ellenkezőleg: a ‘jó ár’ inkább magasabb, mint alacsonyabb a piacon általánosan elfogadott áraknál. Hogyan tud eljutni arra a pontra, amikor már valóban jó áron [...]
» Tovább a teljes cikkhez

Merjen másképp gondolkodni!

A legtöbb iparágban ilyen a helyzet: hasonló ajánlatok, hasonló marketing aktivitás, hasonló árakon – így a potenciális vevők nem ismerik fel, melyik cég tudja megoldani a problémájukat. Miért?

Mert elég nehéz a választás, ugyanis a vevőjelöltek számára a legtöbb cég egy-egy iparágon belül teljesen egyformának látszik. A vállalkozók gyakran egymást másolják ahelyett, hogy [...]
» Tovább a teljes cikkhez

Feszegesse a határokat!

A szürke, unalmas üzleti ötleteknek nincs jövője. Ez az igazság. Ma már minden termékből van ezer és ezer – a kisvállalkozások számára tehát az egyediség, a merészség a legjobb piaci stratégia.

Talán kiábrándító ez a megállapítás: az egyediség nem tömegsport?

Az egyediség egyik legnagyobb vonzereje (és legnagyobb kihívása), hogy sosem tömegsport. Az elsők mellett nincs hely további elsőknek. Az emberek nem emlékeznek minden cégre. A vevők fejében [...]
» Tovább a teljes cikkhez

Egy kijózanító mondat

Ha szeretné gyorsan előnyhöz juttatni valamelyik konkurensét, küldje el nekik ezt a cikket – ha nem, akkor hallgasson róla és kezdjen el profitálni belőle Ön!

Egy szarvashiba, amit szinte minden vállalkozó elkövet a marketingjében: minőség olcsón, minőség elérhető áron, minőségi termékek a legjobb árakon, blabla-bla-bla-bla…

Az elmúlt héten héten [...]
» Tovább a teljes cikkhez

Az x-plusz-egyedik cégek alkonya

A legtöbb kisvállalkozás egyfajta szakértelemből születik. A pék pékséget alapít, a villanyszerelő villanyszerelő céget alapít, a szobafestő szobafestő vállalkozásba kezd.

Ez önmagában még nem lenne baj. De a legtöbb esetben ez a speciális szakértelem a gátja annak, hogy tartósan sikeres legyen egy ilyen cég.

Mindenki ugyanazt csinálja, mint a konkurencia: megalakul a cég…és csak utána felmerülnek az igazán húsba vágó kérdések:
- milyen legyen a termék, szolgáltatás?
- hogyan reklámozzam?
- mennyit kérjek érte?
» Tovább a teljes cikkhez

Az Ön cége is bűnös Mekk-mester marketing bűntettében?>

Azoknak a cégeknek, akik mindenkinek el akarnak adni, rengeteg olyan problémájuk van, amelyektől egycsapásra megszabadulhatnának. Ehhez azonban el kell engedniük azt a szemléletet, hogy “nekünk mindenhol vannak potenciális vevőink.”

A mi termékünkre mindenhol szükség van. Micsoda értelmetlen mondat!

Azok a vállalatok, akik megengedhetik maguknak ezt a szemléletet, százmilliókat költenek évente a marketingjükre. Amíg az Ön vállalkozása nem tart itt, felejtse el ezt a szemléletet.

Egyszer egy takarítószerekkel kereskedő cég vezetőjével beszélgettem és [...]
» Tovább a teljes cikkhez

Nagyszerű marketing döntések születhetnek a konyhaasztal mellett is

Ön minden bizonnyal nagyon jól ismeri az iparágat, amelyben vállalkozása dolgozik. Ez így is van rendjén, mert enélkül nehéz lenne bármit is eladnia.

Ennek ellenére én azt merem mondani, hogy NEM az irodájában vagy a marketing vezetőjénél vannak a legjobb marketing információk. Sőt, egyenesen azt tanácsolom, hogy ne bízzon vakon az ösztöneiben, ne hozzon döntéseket addig, amíg nem ismerte meg a piacát!

Ne bízzon kétkedés nélkül azokban az információkban, amelyeket [...]
» Tovább a teljes cikkhez

Ön el meri kötelezni magát változtatások mellett vagy inkább csak melegszik a komfort-zónában?

Ne legyen bűntudata (csak egy kicsi), amiért eddig nem tette meg azokat a lépéseket, amelyekkel eredményesebbé tehette volna vállalkozásában a vevőszerzést, a marketinget. Koncentráljon inkább arra, mit tehet meg most azért, hogy több vevőt fogjon meg.

A legtöbb hazai kisvállalkozó olyan elavult szemlélet és olyan rossz beidegződések rabja, amelyekkel cége nem tud továbblépni arról a szintről, ahol jelenleg van (ez a szint nagy valószínűséggel ugyanaz a szint, ahol évekkel ezelőtt is tartott a vállalkozás). Ezeknek a cégeknek a reklámjai [...]
» Tovább a teljes cikkhez

Készüljön fel arra, hogy mostantól egészen új szemszögből fog a cégére és a marketingre tekinteni

Ha nagyobb profitot akar realizálni, mint eddig, ha jobb eredményt akar elérni, mint a konkurensei, akkor Önnek valószínűleg sürgősen át kell gondolnia eddigi nézeteit.

Valószínűleg Ön is abban a keretben gondolkodott eddig a marketingről, mint a többi ezer és tízezer hazai kisvállalkozó: ha hirdetést akart feladni, felhívott egy újságot és bediktálta nekik a szöveget, ami elsőként az eszébe jutott.

Ez általában valami ilyesmi szokott lenni: “Cégünk, az XY kft. már 20 éve van a piacon. Továbbra is a megszokott [...]
» Tovább a teljes cikkhez

Tudatos marketing program vagy folyamatos küzdelem – Ön választ!

A tudatos, tervezett marketing az egyik legfontosabb tényező, ami megkülönbözteti a sikeres és az állandóan küzködő (vagy éppen csődbe menő) kisvállalkozásokat.

Könnyebb azt hinni, hogy a marketing csak mese habbal – a valóság azonban azt igazolja, hogy a sikeres kisvállalkozók mindig odafigyelnek a marketingre.

Éppen ezért nagyon fontos házi feladata minden kisvállalkozónak, hogy [...]
» Tovább a teljes cikkhez

A folyamatos kommunikáció jelentősége

Napjainkban a fogyasztók túl sok reklámüzenettel találkoznak. Rengeteg reklámot lát mindenki. Túl sok reklámot. Lépten-nyomon reklámokba botlunk. A cégek annyi reklámot zúdítanak ránk, hogy valósággal menekülünk előlük.

Biztosan tapasztalta már, hogy hiába adott fel 1-2 hirdetést a helyi újságban, a bevétele ettől semmit sem nőtt. Lehet, hogy ez furcsán hangzik, de ez teljesen normális. Miért?
Mert a sok reklám [...]
» Tovább a teljes cikkhez